Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Schitterende winnaars bij Healthy Ageing Tour Para-cycling

maandag 9 april 2018

Eerste editie smaakt naar meer 

Een groot aantal Nederlandse en Belgische Para-cycling toppers nam afgelopen week (4-6 april) deel aan de Healthy Ageing Tour 2018. Het was voor het eerst dat Para-cycling onderdeel uitmaakte van de internationale wielerwedstrijd in Noord-Nederland, die sinds 2011 wordt georganiseerd voor elite-vrouwen en junior-vrouwen. Naast een fantastische koers leverde de wedstrijd ook een schitterend podium op.Foto: Healthy Ageing Tour


Zware koers

In tegenstelling tot bij de elite en junioren editie van de Healthy Ageing Tour stonden aan de Para-cycling wedstrijd ook mannen aan het vertrek. Daarnaast werd er gestart verschillende categorieën, met wedstrijden in de C-klasse (C1-C5) en de tandemklasse (B1-B2). Naast een tijdrit in Heerenveen, met start en finish bij het Abe Lenstra Stadion van voetbalclubs sc Heerenveen, reden de rijders twee lastige etappes door de provincie Groningen. Door de weersomstandigheden – veel regen, kou en wind – was de koers bovendien extra zwaar.  

Schitterende winnaars

Alyda Norbruis (C2), Caroline Groot (C5), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (Tandem) bij de vrouwen en Kris Bosmans (C3), Martin van de Pol (C5), Stephen de Vries en Cor van Leeuwen (tandem) bleken over drie etappes uiteindelijk de sterkste en werden als winnaars op het podium in Winschoten gehuldigd met bloemen en kampioenstruien.

Van 6-8 juli is de volgende internationale Para-cycling wedstrijd in Nederland als er in Emmen wordt gestreden om de World Cup. 


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn