Start sectie 1

 organised by

Nieuws

TeamNL klaar voor World Cup in Emmen

maandag 7 mei 2018

7 keer goud voor Nederlands team

De Nederlandse para-cycling selectie kan met vertrouwen toeleven naar de Para-cycling World Cup in eigen land, van 6 tot en met 8 juli in Emmen. Tijdens de eerste World Cup van het seizoen in Oostende won Nederland 9 keer goud, 2 keer zilver en 2 keer brons. De medailleoogst leverde de selectie bovendien de eerste plaats op in het medailleklassement.Foto: Gert Bonestroo

Vier keer goud op dag 1

Al op de eerste dag van de World Cup was het meteen vier keer raak voor de selectie van bondscoach Eelke van der Wal. De handbikers Carmen Koedood (H2), Laura de Vaan (H5), Jetze Plat (H4) en Tim de Vries (H5) wonnen in hun categorie een gouden medaille in de tijdrit. Koedood, Plat en De Vaan maakten daarmee hun favorietenrol waar, terwijl De Vries zijn grote concurrent Allasandro Zannardi voorbleef. De geweldige start kreeg op dag 2 niet direct een vervolg, maar op de valreep zorgde het tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen alsnog voor een Nederlandse medaille. Zij mochten als nummer drie het podium op.

Inhaalrace Jetze Plat

In de wegrace bleek de goede vorm het Nederlandse team opnieuw. Net als in de tijdrit waren Carmen Koedood en Jetze Plat ook in de wegrace de sterksten in hun categorie. Jetze Plat deed dat na een inhaalrace van 58 kilometer (!). Na pech aan het begin van de koers haakte hij net op tijd aan bij koploper Tom Davis, om vervolgens naar de winst te sprinten. Naast Koedood en Plat greep ook Jenette Jansen (H4) een gouden medaille, Johan Reekers (H5) en Laura de Vaan – in de tijdrit nog goed voor goud – pakten beiden een zilveren plak.

Revanche voor Bangma en Bos

Op de slotdag van de World Cup waren Martin van de Pol (C5) en het tandemduo Tristan Bangma/Patrick Bos de gevierde mannen in het Nederlandse kamp. Voor stoker Tristan Bangma en piloot Patrick Bos kwam de overwinning na een teleurstellende tijdrit, waarbij het Nederlandse duo op amper vier tienden het podium misten. Het duo Stephen de Vries en Cor van Leeuwen maakten het Nederlandse feest compleet door als tweede te finishen, dezelfde positie als Arnoud Nijhuis in de C1-categorie veroverde in Oostende.


De Nederlandse para-cycling atleten van dichtbij zien? Kom van 6-8 juli naar Emmen. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn