Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Aftrap breedtesportprogramma Para-Cycling World Cup bij Harm Wiegman jeugdsportdag

vrijdag 25 mei 2018

Leerlingen mytilschool verrichten kick-off

Tijdens de Harm Wiegman jeugdsportdag voor kinderen met een lichamelijke beperking op de Mytylschool De Springplank in Emmen op vrijdag 25 mei is de kick-off verricht van het breedtesportprogramma van de UCI Para-Cycling Road World Cup van 6 t/m 8 juli. René van der Weide, wethouder sport van de gemeente Emmen, verrichte de openingshandeling samen met leerlingen van de school. 


Foto Ready to sport 

Kennismaking aangepast sporten

De Harm Wiegman jeugdsportdag wordt jaarlijks georganiseerd voor leerlingen van de Mytylschool. Het doel van deze sportdag is aangepast sporten te stimuleren en ouders en oud-leerlingen te informeren over sportief bewegen. De leerlingen kunnen deze dag verschillende sporten uitproberen: racerunnen, freerunnen, handbiken, rolstoeltennis en kickboksen. Studenten Sport & Bewegen van het Drenthe College organiseren de sportdag. Op deze manier doen zij ervaring op met aangepast sporten in het onderwijs. Voor het eerst vindt de combinatie plaats met het Ready to Sport programma van NOC*NSF. Hiermee bereikt de organisatie een grotere doelgroep, zodat nog meer jeugd het plezier van sport kan ontdekken.

Aftrap breedtesportprogramma UCI Para-Cycling Road World Cup

De Harm Wiegman jeugdsportdag is de aftrap van het breedtesportprogramma van de UCI Para-Cycling Road World Cup. Deze wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap (para-cycling) is van 6 tot en met 8 juli in Emmen. Om jong en oud kennis te laten maken met aangepast sporten is er een speciaal breedtesportprogramma samengesteld.

Organisatie

Sport Drenthe, Drenthe College, Mytylschool Emmen, Stichting BAS en NOC*NSF organiseren de Harm Wiegman jeugdsportdag. Deze sportdag sluit aan bij de doelstelling vanuit de kadernota sportief bewegen van de gemeente Emmen.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn