Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Van ridershome tot gratis toertochten

dinsdag 26 juni 2018

Sportverenigingen Emmen steunen Para-cycling World Cup

De sportverenigingen op de Meerdijk spelen een belangrijke rol tijdens de Para-cycling World Cup in Emmen. Niet alleen werkt een groot aantal vrijwilligers van de Emmense clubs mee aan het evenement, ook stellen ze hun accommodaties open voor deelnemers en/of organiseren ze leuke side-events voor de bezoekers.

Op het terrein van EAC De Sperwers en Gehandicapten Sportclub Emmen is het riders home, terwijl bij wielervereniging alle vrijwilligers samenkomen. De FC Emmen kidsclub organiseert speciale voetbalclinics en op het nieuwe beachvolleyveld dat op vrijdag 6 juli tijdens de para-cycling world cup geopend wordt kunnen bezoekers kennismaken met verschillende beachsporten.

Fiets mee met FTC Emmen

De echte fietsliefhebbers kunnen op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli ook deelnemen aan toertochten van Fiets Toer Club Emmen (FTC).Op zaterdag wordt vanaf de Oude Meerdijk – het stadion van kersverse eredivisieclub FC Emmen – vanaf 09.00 uur gestart voor toertochten op de racefiets van 50, 75 en 100 kilometer. De snelheden variëren afhankelijk van de route tussen de 25 en 30 km per uur. Zondag is het de beurt aan de mountainbikers, die een parcours krijgen voorgeschoteld van 15 of 30 kilometer. Allebei de dagen wordt gestart en gefinisht op de Meerdijk, waar na afloop kan worden genoten van de wedstrijden van de Para-cycling World Cup.  

Neem je racefiets of Mountainbike/ATB en valhelm mee en fiets op 6 en/of 7 juli mee met de rijders van FTC Emmen!
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn