Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Officiele deelnemerslijst en programma bekend

donderdag 28 juni 2018

Paracyclingtop aan de start in Emmen

Emmen heeft een belangrijke plaats op de para-cycling kalender van de UCI. Vorig jaar vond er voor het eerst een World Cup plaats in de stad en in 2019 zijn er de wereldkampioenschappen op de weg. De tweede editie van de UCI Para-cycling World Cup (6-8 juli) is zowel voor organisatie en deelnemers een fantastische generale repetitie.

Groot en sterk deelnemersveld

Voor veel wielrenners is de wedstrijd in Nederland behalve een uitstekende voorbereiding op de wereldkampioenschappen van volgend jaar bovendien een laatste test richting de WK van 2 tot en met 5 augustus in Maniago (Italië). Daardoor staat er in Emmen een groot en ijzersterk deelnemersveld aan de start. De deelnemers aan de Para-cycling World Cup komen letterlijk uit alle windstreken. In totaal staan er 335 deelnemers op de officiële deelnemerslijst afkomstig uit 36 verschillende landen. Gastland Nederland is met 37 rijders het land met de meeste deelnemers aan de start, maar ook de Verenigde Staten (29) en Duitsland (27) zijn sterk vertegenwoordigd in Emmen.

Schema en parcours

Het parcours van de Para-cycling world cup is grotendeels hetzelfde als afgelopen editie, waarbij opnieuw op de Rondweg wordt gereden en een groot deel van de tijdrit over de wielerbaan van wielervereniging WSV Emmen loopt. Het parcours kent lange rechte stukken, maar ook verschillende technische bochten. De routes van de World Cup zijn 8,6 kilometer (Tijdrit), 7,1 kilometer (Wegrace) en 2,2 kilometer (Teamrelay). Het aantal rondes is per categorie verschillend.

De world cup para-cycling bestaat uit vier verschillende categorieën, waarin rijders worden ingedeeld op basis van hun beperking:
      • Tricycles (T): driewielers
      • Handbike (H1-H5): handibikes
      • Blinden en slechtzienden (B): tandemklasse
      • Cycling klasse (C1-C5): normale racefietsen met aanpassingen

De UCI Para-cycling World Cup start op vrijdag 6 juli met tijdritten voor de verschillende categoriën. Gestart wordt met de tricycles, gevolgd door de handbikes, tandems en als laatste de cycling klasse.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn