Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Meerdijk is klaar voor Para-cycling World Cup

donderdag 5 juli 2018

Bedrijven, scholen en verenigingen dragen bij aan evenement

Businesspark Meerdijk lijkt klaar voor de Para-cycling World Cup (6 – 8 juli) van aankomend weekend. Niet alleen zijn in samenwerking met de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) de bedrijven geïnformeerd over de bereikbaarheid tijdens de World Cup, ook dragen verschillende ondernemers, sportverenigingen en scholen hun steentje bij aan het driedaagse evenement in Emmen.Foto: Gert Bonenstroo

Sportzorg voor jeugd

Sportzorg voor Jeugd is vrijdag op het Beweegplein met een stand aanwezig om hun nieuwe initiatief onder de aandacht te brengen. Een platform van meerdere partners vanuit diverse vakgebieden, waaronder Lampe Therapie, hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Sportzorg voor jeugd is er voor trainers/coaches, sportverenigingen en ouders met sportende kinderen uit de gemeente Emmen. Om een gezond sportklimaat te creëren deelt Sportzorg voor Jeugd kennis over o.a. voeding, de juiste trainingsopbouw en mentale begeleiding. Regelmatig worden er deskundigheidsworkshops, kennissessies en informatieve lezingen gegeven. 


Renn4 school

Ook de Renn4 De Atlas is helemaal klaar voor de World Cup. Leerlingen van de school hebben speciale ramps gemaakt die de deelnemers aan de Para-cycling World Cup helpen om met hun rolstoel van en op het trottoir te komen. Daarnaast hebben ze spandoeken gemaakt om de wielrenners aan te moedigen bij hun races. Renn4 verzorgt gespecialiseerd onderwijs voor leerlingen met specifieke behoeftes op het terrein van leren en gedrag.

Sportverenigingen

De sportverenigingen op de Meerdijk spelen een belangrijke rol tijdens de Para-cycling World Cup in Emmen. Niet alleen werkt een groot aantal vrijwilligers van de Emmense clubs mee aan het evenement, ook stellen ze hun accommodaties open voor deelnemers en/of organiseren ze leuke side-events voor de bezoekers. Op het terrein van EAC De Sperwers en Gehandicapten Sportclub Emmen is het riders home, terwijl bij wielervereniging alle vrijwilligers samenkomen. In het FC Emmen stadion zijn de UCI (internationale wielerbond) en het organisatiecomité gevestigd.

ProEmmen

Bij ProEmmen staat vrijdag het symposium “Waar een wil is…” op het programma. De sporthelden van afgelopen winter, Bibian Mentel en Kjeld Nuis, komen vertellen over hun weg naar succes en over de omgang met teleurstellingen. Daarnaast praat gedeputeerde van de provincie Henk Jumelet met een aantal deelnemers van de World Cup Para-cycling. Het symposium bedoeld voor bestuurders en ondernemers uit de regio staat van 15.00u tot 17.00u op het programma.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn