Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Nederlandse handbikers domineren op dag 2

zondag 8 juli 2018

Emmense verenigingen zorgen dat renners niets tekort komen

Allemaal zijn ze vol lof over de UCI Para-cycling Road World Cup in Emmen. De rijders uit 36 landen wereldwijd genieten met volle teugen van het parcours, de podiumceremonies en de geweldige voorzieningen van de verenigingen op de Meerdijk. Ook op dag 2 van de wereldbekerwedstrijd waren er weer volop complimenten voor de organisatie. Een dag die in het teken stond van de wegraces voor de tricycles en handbikers.Foto: Brett Florens

Op de Meerdijk in Emmen zitten verschillende sportverenigingen dicht bij elkaar die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de wereldbekerwedstrijd. Bij Atletiekvereniging EAC de Sperwers en Gehandicapten Sport Club Emmen is het riders home gevestigd, WSV Emmen regelt de catering voor alle vrijwilligers en in stadion de Oude Meerdijk van kersverse Eredivisionist Emmen zijn The Organizing Connection, de organisator van de wereldbekerwedstrijd, en de internationale wielerunie UCI gevestigd. Samen zorgen de partijen ervoor dat de deelnemers aan niets tekort komt. 

Het brengt het beste naar boven bij de para-cycling atleten. Dat geldt niet in de laatste plaats voor de Nederlandse selectie. Carmen Koedood (WH2), Laura de Vaan (WH5), Jennette Jansen (WH4), Geert Schipper (MH4) en Tim de Vries (MH5), allemaal reden ze naar een gouden medaille in hun klasse. Samen met de acht medailles van dag 1 en de zilveren medailles voor Chantal Haenen (WH5) en Mitch Valize (MH5) werd het aantal Nederlandse medailles opgevoerd naar vijftien. Daarmee is het medailletotaal van de wereldbekerwedstrijd in Oostende (12 stuks) van ruim een maand geleden al op dag 2 overtroffen.

Morgen is het de beurt aan de tandems en de C-categorie met opnieuw volop medaillekansen voor Nederland. De wereldbekerwedstrijden in Emmen worden afgesloten met de team relay voor handbikers.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn