Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Prinses Margriet bezoekt WK Para-Cycling in Emmen

dinsdag 27 augustus 2019
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is woensdagavond 11 september aanwezig bij de openingswedstrijd van de UCI Wereldkampioenschappen Para-Cycling in Emmen. De prinses verricht het startschot van de spectaculaire team relay en woont de prijsuitreiking bij van dit onderdeel.  

Van 11 tot en met 15 september is Emmen samen met de fietsprovincie Drenthe gastheer van de Wereldkampioenschappen Para-Cycling. Aan deze wereldkampioenschappen voor wielrenners met een beperking nemen circa 300 deelnemers vanuit de hele wereld deel. De sporters kunnen zich hier kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokyo in 2020. Voorafgaand aan de wedstrijd spreekt Prinses Margriet met de Nederlandse deelnemers.

Het is dit jaar voor de derde keer dat de internationale para-cyclingtop naar Emmen komt. Voor de deelnemers aan de wereldbekers in 2017 en 2018 is vooral het gebied rond de Meerdijk bekend terrein. Het businesspark Meerdijk en de aangrenzende wielerbaan worden ook tijdens de WK weer gebruikt, maar de wielrenners komen dit jaar voor het eerst ook in het centrum van de stad. Van woensdag tot en met vrijdag is het Raadhuisplein het decor voor de start en finish van de team relay en de tijdritten, in het weekend verplaatst het peloton zich naar de Meerdijk voor de wegwedstrijden.

Beweegplein en Festival Op Fietse
Niet alleen voor de deelnemers worden het feestelijke wereldkampioenschappen, maar ook voor bezoekers. Zo worden verschillende activiteiten georganiseerd om sporten en bewegen te stimuleren. Deze activiteiten op het Raadhuisplein (11 – 13 september) en de Meerdijk (14 en 15 september) zijn onderdeel van een groot beweegplein waar bezoekers sporten als BMX, handbiken en bossaball gratis kunnen ervaren en is er van alles op het gebied van sport, bewegen en gezondheid te vinden. Op zaterdag vindt bovendien het Festival Op Fietse plaats, met optredens van Jannes, Bouke en Chris de Roo. Entree voor het Festival Op Fietse (13:00 – 17:00 uur) is net als alle andere side-events helemaal gratis.  
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn