Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Goud voor Ter Schure en Fransen op dag 2 WK Para-cycling 2019

donderdag 12 september 2019
Vincent ter Schure en Timo Fransen hebben op dag 2 van de Wereldkampioenschappen Para-cycling 2019 in Emmen goud gewonnen in de tijdrit. Het is voor het Nederlandse tandemduo hun eerste wereldtitel, nadat ze eerder al goud wonnen op de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Vincent ter Schure: “Dit voelt wel als loon naar werken.”

Voor het tandemduo Vincent ter Schure/Timo Fransen ging met de wereldtitel in Emmen een langgekoesterde droom in vervulling. De Nederlanders waren de afgelopen jaren al verschillende keren dichtbij de regenboogtrui, maar steeds moesten ze genoegen nemen met een bronzen of zilveren plak. Op de WK in eigen land viel eindelijk alles op zijn plaats. “We wisten dat het er in zat, maar telkens lukte het net niet.”, vertelde piloot Fransen nadat het duo de regenboogtruien in ontvangst had genomen. Ter Schure: “Het besef is er nog niet helemaal, maar dat het gelukt is voelt wel als loon naar werken.”
Enkele minuten na het goud voor Ter Schure/Fransen won Daniel Gebru Abraham een zilveren medaille. Gebru, in Rio de Janeiro verrassend winnaar van een gouden medaille in de wegrit, kwam  in Emmen 1,77 seconden tekort om zijn wereldtitel in de tijdrit te verdedigen. De Australiër Alistair Donohoe – bij de WK op de baan eerder dit jaar in Apeldoorn ook al verschillende keren de kwelgeest van Abraham – ging in het centrum van Emmen aan de haal met de regenboogtrui in de MC5-categorie. 
Naast Ter Schure/Fransen en Abraham presteerden ook de andere Nederlanders sterk op de tweede dag van de wereldkampioenschappen in Emmen. Debutant André Wijnhoud eindigde eerder op de dag als dertiende in de tijdrit, terwijl de andere debutant Rick Veldkamp net naast het podium eindigde. De lokale favoriet eindigde met oud-prof Rick Flens als piloot op de tandem op de vierde plaats, net voor het duo Tristan Bangma en Patrick Bos. Stijn Boersma eindigde in de MC3-categorie als dertiende in de tijdrit.
Morgen gaan de WK verder met de tijdritten voor tricycles en handbikes, met opnieuw veel kans op Nederlands succes. Jetze Plat (MH4), Carmen Koedood (WH2) en Jennette Jansen (WH4) verdedigen op het parcours rond de Wildlands dierentuin hun wereldtitel, terwijl ook Tim de Vries (MH5) tot de favorieten voor de regenboogtrui behoort. De andere Nederlanders die vrijdag in actie komen zijn Mischa Hielkema, Mark Mekenkamp (beiden MH3), Johan Reekers, Mitch Valize (allebei MH5), Chantal Haenen (WH5) en Geert Schipper (MH4). 
De WK in Emmen duren nog tot en met zondag, met naast de wedstrijden in de strijd om de wereldtitels ook tal van verschillende side-events. Zo kunnen mensen zowel op het Raadhuisplein (tot en met vrijdag) als in het weekend bij het stadion van FC Emmen onder meer zelf ervaren hoe het is om in een handbike te rijden en is er op zaterdag het Festival Op Fietse met verschillende optredens. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn